“Balticovo” vienojies par putnkopības uzņēmuma iegādi Igaunijā

Olu ražotājs AS “Balticovo” vienojies par putnkopības uzņēmuma iegādi arī Igaunijā, sacīja “Balticovo” valdes priekšsēdētājs Vladimirs Mhitarjans.

Uzņēmuma nosaukumu viņš neminēja, taču norādīja, ka Igaunijā plānots ražot olas, kuras dējuši brīvos apstākļos turēti putni. Igaunijā ražošanu plānots sākt šogad.

“Tādējādi beidzot varēsim attaisnot savu uzņēmuma nosaukumu “Balticovo” – jo būsim pilntiesīgs Baltijas mēroga uzņēmums, pārstāvēts visās trijās Baltijas valstīs,” sacīja Mhitarjans, piebilstot, ka “Balticovo” ir arī lielākais Lietuvas uzņēmuma “Litegg” īpašnieks.

Mhitarjans norādīja, ka Lietuvā “Balticovo” patlaban ir miljons putnu, taču šogad putnu skaitu plānots palielināt līdz 1,5 miljoniem, savukārt Latvijā kompānijai patlaban ir trīs miljoni dējējvistu, bet kopā ar jaunputniem – 3,5 miljoni.

Taujāts par plāniem līdz 2027.gadam pilnībā pāriet uz ārpus sprostiem turētām vistām, Mhitarjans norādīja, ka patlaban 30% no kopējā putnu skaita “Balticovo” tiek turēti ārpus sprostiem, proti, gan kūtī, gan arī brīvos apstākļos. 

“Ja runājam par finansiālām investīcijām, tad plānos ir trīs gadu laikā ieguldīt 150 miljonus eiro uzņēmumā, lai varētu pilnībā pāriet uz ārpus sprosta turēšanas apstākļiem,” norādīja kompānijas valdes priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka “Balticovo” 2022.gadā strādāja ar 101,801 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 63,1% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga vairākkārt un bija 6,711 miljoni eiro.

“Balticovo” pamatdarbība ir vistu olu, olu pulvera, olu šķidrās masas, vārītu vistu olu bez čaumalas, vārītu kapātu olu ražošana un realizācija. Uzņēmums reģistrēts 1992.gadā, un tā pamatkapitāls ir 5 370 381 eiro. Uzņēmuma lielākais īpašnieks, pēc “Balticovo” 2022.gada pārskatā minētā, ir SIA “BCO”, kurai pieder 98,13% “Balticovo” akciju. Vienlaikus “BCO” kapitālā, pēc “Firmas.lv” datiem, 67% pieder Tatjanai Poplavskai, bet 33% pieder Valdim Grimzem.

Lasiet arī: Viedoklis | Bardaks un nolaidība – kā vagonu noskriešana no sliedēm saistīta ar Latvijas Dzelzceļa zaudētajiem miljoniem

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas