Google apsūdzēts par norādīšanu autovadītājam braukt pa sabrukušu tiltu

ASV iedzīvotāja Filipa Paksona (Philip Paxson), kurš noslīka pēc tam, kad viņš nobrauca no sabrukuša tilta, ģimene otrdien, 19.septembrī, iesniegusi prasību tiesā pret uzņēmumu Google, apgalvojot, ka uzņēmuma nolaidība noveda pie viņa nāves, jo uzņēmums neesot atjauninājis savas kartes, kurās nebija atspoguļots, tas, ka tilts, pa kuru braucis Paksons, pirms deviņiem gadiem sabrucis, ziņo BBC.

Ģimenes advokāti paziņojumā teikuši, ka Filips Paksons paļāvās uz Google Maps, lai pēc meitas dzimšanas dienas svinībām atrastu ceļu mājās nepazīstamā apvidū. “Traģiskā kārtā viņš sekoja

novecojušiem Google Maps norādījumiem,

kas viņu aizveda pie sabrukuša tilta, ko vietējie dēvē par “tiltu uz nekurieni”, viņa automašīna iebrauca upē, un viņš noslīka,” teikuši advokāti.

Prasībā apgalvots, ka vietējie iedzīvotāji pēc tilta sabrukšanas 2013.gadā vairākkārt sazinājās ar Google, lai viņi atjauninātu kartes. Kā arī pie tilta ieejas, vandālisma dēļ, trūka barjeras. Prasībā

iesūdzēts ne tikai Google, bet arī trīs vietējie uzņēmumi,

apgalvojot, ka tiem bija pienākums uzturēt tiltu.

Google preses pārstāvis izteicis līdzjūtību Paksonu ģimenei, norādot, ka Google mērķis ir piedāvāt precīzu maršruta informāciju pakalpojumā Maps, piebilstot, ka pašlaik notiek lietas izskatīšana.

Filips Paksons nomira 2022.gada septembrī Hikorī, Ziemeļkarolīnā.

Lasiet arī: Polija aptur ieroču sūtījumus Ukrainai graudu importa strīda laikā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas