Krievija zaudē balsojumā, neatgriežas ANO Cilvēktiesību padomē

Krievija otrdien, 10.oktobrī, cieta neveiksmi, cenšoties atgriezties Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) augstākajā cilvēktiesību institūcijā, jo tās konkurenti Ģenerālajā asamblejā ieguva ievērojami vairāk balsu vēlēšanās, kas tiek uzskatītas par izšķirošu pārbaudījumu Rietumiem saglabāt Maskavas izolāciju, raksta Reuters.

Krievija aizklātajā balsošanā ieguva 83 balsis, Bulgārija – 160, bet Albānija – 123. Šīs valstis sacentās par divām vietām Ženēvā bāzētajā Cilvēktiesību padomē, kuras trīs gadu pilnvaru termiņš sāksies 1.janvārī.

Luijs Šarbono (Louis Charbonneau), ANO Human Rights Watch direktors, uzsvēra, ka ANO dalībvalstis ir nosūtījušas spēcīgu vēstījumu Krievijas vadībai, norādot, ka valdība, kas saistīta ar daudziem kara noziegumiem un noziegumiem pret cilvēci,

nav piemērota darbam šādā Cilvēktiesību institūcijā.

Ziņu aģentūra RIA citēja Krievijas pastāvīgās pārstāves ANO vietnieci Mariju Zabolockaju apsūdzot ASV bezprecedenta centienos neļaut Krievijai piedalīties Cilvēktiesību padomē, aktīvi iestājoties par Albāniju.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā 2022.gada februārī, pirms 18 mēnešiem, Krievija tika izslēgta no Cilvēktiesību padomes, kuru veicināja ASV diplomātiska iniciatīva.

Lasiet vairāk: Krievija apsūdz ASV par darbībām kodolizmēģinājumu poligonā, bet neveiks izmēģinājumus, ja ASV to nedarīs

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas