Lavrovs: Ķīna varētu organizēt Krievijas un Ukrainas miera konferenci

Ķīna varētu organizēt miera konferenci, kurā piedalītos Krievija un Ukraina, kas būtu Pekinas centienu turpinājums atrisināt Ukrainas krīzi, ceturtdien, 30.maijā, sacīja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, atsaucoties uz ziņu aģentūru RIA, ziņo “Reuters”.

Krievija Ukrainu vairākkārt ir aicinājusi uz sarunām ar nosacījumu, ka Kijiva un Rietumi atzīs tās teritoriālos ieguvumus Ukrainā, Kijivai šādus priekšlikumus noraidot.

“Mēs piekrītam (Ķīnas) nostājai, ka vispirms ir jānovērš konflikta cēloņi un jāaizsargā visu pušu tiesiskās intereses, savukārt nākamās vienošanās jābalsta uz vienlīdzīgas un nedalāmas drošības principu,” intervijā aģentūrai sacīja Lavrovs.

“Ļaujiet uzsvērt vēlreiz, ka tas nozīmē, ka ir jāievēro realitāte uz vietas, kas atspoguļo tur dzīvojošo cilvēku gribu.”

Lavrovs kritizēja ASV par atbalstu Ukrainai, nosaucot Vašingtonu par “līdzvainīgu Kijivas režīma noziegumos”.

Viņš arī uzsvēra, ka Krievija uzskata plānoto iznīcinātāju F-16 piegādi Ukrainai par provokatīvu NATO soli, kas signalizē, ka ASV un NATO ir pilnībā iesaistījušās Ukrainas konfliktā un tās “Ukrainā neapstāsies ne pie kā”.

“Tomēr mēs ceram, ka pašlaik notiekošās Krievijas un Baltkrievijas mācības par nestratēģisko kodolieroču izmantošanu liks mūsu pretiniekiem apdomāties, atgādinot viņiem par katastrofālām sekām, ko varētu radīt turpmāka kodolieroču eskalācija,” Lavrovs tika citēts sakām.

Arī Tuvajos Austrumos, pēc Lavrova teiktā, ASV “kurina konflikta liesmas”.

Šveicē 15.-16.jūnijā notiks samits, kura mērķis ir veicināt mieru Ukrainā, kurā Krievija nepiedalīsies.

Lasiet arī: Zelenskis: Putins aplaudēs, ja Baidens nepiedalīsies Ukrainas miera samitā

Lasiet arī: Putins brīdina Rietumus neļaut Ukrainai izmantot raķetes, lai uzbruktu Krievijai

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas