Šoigu apstiprina manevru Zapad-2023 atcelšanu

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu apstiprinājis, ka šogad stratēģiskās militārās mācības Zapad-2023 nenotiks, ziņo Krievijas mediji.

Lielbritānijas militārais izlūkdienests 28.augusta ziņoja, ka Krievija, iespējams, ir atcēlusi septembrī paredzētās militārās mācības, jo trūkst ekipējuma un to vērtība ir apšaubāma, kā to apliecina rezultāti kaujas laukā.

Iepriekšējās lielās mācības valsts rietumdaļā notika 2021.gadā. Tie bija lielākie Krievijas manevri kopš PSRS izjukšanas.

Bija plānots, ka manevri atkal notiks rietumos pēc diviem gadiem.

Tomēr Krievijas karavīru neefektivitāte Ukrainā liecina, ka stratēģiskajiem manevriem bijusi maza nozīme attiecībā uz apmācīšanu un ka tās pamatā rīkotas izrādīšanās pēc.

Krievijas vadībai, domājams, arī bija bažas, ka valsts iekšienē skanēs kritiski vērtējumi par kārtējiem izrādīšanās manevriem kara laikā, norādīja britu izlūki.

Krievijas un Baltkrievijas kopīgajos manevros Zapad-2021 pirms diviem gadiem atbilstoši Krievijas Aizsardzības ministrijas apgalvotajam piedalījās 200 000 karavīru, 760 tehnikas vienības un 15 kuģi.

Lasiet arī: Krievija pasludina žurnālistu Muratovu par ārvalstu aģentu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas