Šo nedēļu sola rudenīgu

Tas nozīmē lietavas, vējainu un vēsu laiku. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs skaidro, ka laika apstākļus ietekmēs ciklonu darbība – brīžiem līs, dienās gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +20 grādu (pēc Celsija) atzīmi, tāpat nedēļas vidū pastiprināsies vējš.

Centrs atgādina, ka septembris mums nesa neierasti vasarīgu laiku,

tika pārspēti vairāk kā 100 siltuma rekordi.

Tai skaitā 29.septembrī ir labots šī datuma nacionālais rekords, kas iepriekš uzstādīts Rīgā tālajā 1892.gadā (+23.7 grādi) – tagad augstākā temperatūra tika reģistrēta Bauskā, kur gaiss iesila līdz +24.5 grādiem.

Darba nedēļas sākumā debesīs mākoņu būs daudz, tos pavadīs arī lietus – pirmdien vietām rietumos īslaicīgi nokrišņi sagaidāmi pēcpusdienā, taču otrdien kā naktī, tā arī dienā palaikam līs daudzviet. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, kas pirmdien pēcpusdienā iegriezīsies no dienvidiem, dienvidrietumiem un

jau otrdien piekrastē kļūs brāzmaināks.

Naktī uz otrdienu gaisa temperatūra nebūs zemāka par +11…+16 grādiem. Dienās gaiss iesils līdz +15…+20 grādiem.

Nedēļas vidū Latvijas teritorijai pietuvosies aktīvs ciklons, kura ietekmē būtiski pastiprināsies vējš un daudzviet līs. Trešdien visā valsts teritorijā pūtīs stiprs rietumu, dienvidrietumu vējš, savukārt piekrastes rajonos brāzmās tas sasniegs vētras spēku, aicinām šādos laikapstākļos būt piesardzīgiem, dodoties ārpus mājas.

Ceturtdienas naktī vējš pakāpeniski pierims, dienā jau pūšot lēni līdz mēreni. Gaisa temperatūra dienā un naktī kļūs līdzīgāka, daudzviet svārstoties ap +10…+15 grādiem.

Arī nedēļas izskaņā saglabāsies rudenīgi laikapstākļi – līdz ar nokrišņu zonu pārvietošanos, lielākajā daļā valsts teritorijas palaikam būs gaidāms lietus. Arī gaisa temperatūra turpinās pazemināties, un vietām diennakts tumšajās stundās termometra stabiņš noslīdēs pat līdz +3 grādu atzīmei.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas