Krievijas ārlietu ministrs vizītē Ziemeļkorejā pateicas par atbalstu karam Ukrainā

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs trešdien, 18.oktobrī, izteica pateicību Ziemeļkorejai par tās atbalstu Krievijas kara centienos Ukrainā un vizītes laikā Phenjanā solīja pilnīgu Maskavas atbalstu un solidaritāti Ziemeļkorejas līderim Kimam Čenunam. Tiek uzskatīts, ka šīs tikšanās ir sagatavošanās prezidenta Vladimira Putina vizītei, kurš, neraugoties uz Ziemeļkorejas politisko izolāciju, ir pastiprinājis sadarbību ar Ziemeļkoreju, vēsta Reuters.

Uzstājoties Ziemeļkorejas rīkotajā pieņemšanā, Lavrovs sacīja, ka Maskava “patiesi” novērtē Phenjanas “nelokāmo un principiālo atbalstu” Krievijai karā, ko tā dēvē par “īpašu militāru operāciju”. Krievijas Ārlietu ministrijas tīmekļa vietnē publicētajā runas transkriptā rakstīts, ka Lavrovs arī paziņoja, ka Krievija pilnībā

atbalsta un solidarizējas ar Korejas Tautas Demokrātisko Republiku un tās centieniem.

Lavrovs paziņoja, ka viņa vizīte šonedēļ ir “vērtīga iespēja” pārskatīt un ieskicēt praktiskus pasākumus abu līderu panākto vienošanos īstenošanai.

Ziemeļkorejas valsts plašsaziņas līdzekļi paziņoja, ka Lavrova vizīte iezīmēs “nozīmīgu notikumu” turpmākai attiecību nostiprināšanai starp valstīm.

Satelītattēli ir atklājuši aktivitāti ap Ziemeļkorejas ostu netālu no Krievijas un otrdien, 17.oktobrī, ASV laboratorija ziņoja, ka kopš augusta beigām starp abām valstīm ir veikti seši jūras braucieni. Šie pārvadājumi starp Radžinas ostu un Krievijas ostu Dunaju, iespējams, ir saistīti ar Ziemeļkorejas munīcijas nodošanu Krievijai, norādīja Vašingtonā bāzētais Stratēģisko un starptautisko pētījumu centrs (CSIS).

Baltais nams pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Ziemeļkoreja nesen Krievijai piegādāja ieroču sūtījumu, bet Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs šo apgalvojumu apstrīdēja.

Dienvidkoreja un ASV ir paudušas bažas par pastiprinātu Krievijas un Ziemeļkorejas mijiedarbību, kā rezultātā palielinājās kopīgas militārās mācības ar Japānu.

Lasiet arī: Joslas un ceļa samitā Putins slavē “dārgo draugu” Sji, iepazīstina ar Krievijas Ziemeļu jūras ceļu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas