Sārts: Avdijivkas izmēri Kremļa propagandas ceļā izaugs daudzkārtēji

Krievu sagrābtās Ukrainas pilsētas Avdijivkas izmēri Kremļa propagandas ceļā izaugs daudzkārtēji, intervijā Latvijas Radio pauda NATO stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Viņš norādīja, ka, vērtējot Krievijas sākotnējos mērķus, iebrūkot Ukrainā, Kremlis ir izgāzies, taču, skatoties uz Rietumu gaidām vēl pirms gada, varot pateikt, ka Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ir kaut kādas izdošanās frontē. Tas viss tikšot izmantots propagandas vēstījumos gan kara sākšanas gadadienā, gan arī prezidenta vēlēšanu šovā.

“Avdijivkas izmēri propagandas ceļā izaugs daudzkārtēji,” prognozēja Sārts.

Eksperta ieskatā sarunas publiskajā vidē par pamiera sarunu sākšanu starp Ukrainu un Krieviju varētu būt tā situācija, kad varētu pateikt, ka Putinam ir kaut kas izdevies – Krievijai ir izdevīgi panākt pauzi karā, lai apbruņotos.

Sārta ieskatā Baltijas valstis Kremļa propagandai kļuvušas neērtākas, pateicoties ierobežotajām apraides iespējām, tomēr Kremlis cenšas izplatīt vēstījumus par kara izplatīšanās neizbēgamību.

Kā ziņots, Krievijas karaspēkam Avdijivkas virzienā nāksies ievērot operatīvo pauzi pirms uzbrukuma operācijas atsākšanas vai pārsviest tur papildspēkus no citiem frontes sektoriem, lai nepieļautu uzbrukuma darbību apturēšanu, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Pēc pilsētas sagrābšanas krievu uzbrukuma operāciju temps būtiski samazinājies, teikts amerikāņu domnīcas jaunākajā ziņojumā.

Krieviem citos frontes sektoros ir rezerves šādai karaspēka nostiprināšanai, tomēr ISW nav novērojusi nekādas pazīmes, ka Krievijas pavēlniecība grasītos pārsviest spēkus uz Avdijivku.

Kā norādīja Ukrainas armijas operatīvi stratēģiskā grupējuma “Horticja” preses dienesta priekšnieks Iļļa Jevlašs, Krievijas pavēlniecība, kā šķiet, visticamāk tuvākajā laikā drīzāk pārsviedīs šobrīd pie Avdijivkas sakoncentrētos spēkus uz citiem frontes sektoriem.

Armijas vienību pārsviešanai uz citiem frontes sektoriem būs vajadzīga vismaz nedēļa, norādīja Jevlašs.

Lasiet arī: Krievija sagrābj Avdijivku, Ukrainai norādot uz munīcijas deficītu

Lasiet arī: Baidens: Nekļūdieties. Putins ir atbildīgs par Navaļnija nāvi

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas